keskiviikko 23. tammikuuta 2013

SInulle joka harkitset Bayloria vaihtokohteeksi (muut please älkää lukeko :S))

  • Jos päädyt valitsemaan vaihtokohteeksesi Baylorin yliopiston varaudu täyttämään muutama lomake... Sinun täytyy täyttää jos jonkinmoisia yliopiston hakulomakkeita, todistuksia terveyden tilasta, ottaa rokotuksia, täyttää tuskallinen viisumihakemus sekä käydä viisumihaastattelussa Helsingissä. Paperisota on kuitenkin sen arvoista ja jos ja kun tänne asti pääset muuttuu kaikki helpommaksi. Enää Baylorissa minun ei tarvinnut muuta kuin allekirjoittaa muutama lomake (joihin oli ystävällisesti kirjoitettu sign here). Ja kaikessa sain paljon apua, niin kuin tietysti myös suomenkin päässä. 

    Kurssien valitseminen tänne oli helppoa sillä listasin vain hakulomakkeeseen haluamani kurssit ja vaihtokoordinaattori täällä päässä ilmoitti minut oikeille kursseille. Vielä tänne saavuttuani minulla oli tapaaminen academic advisorin kanssa ja pystyin vaihtamaan muutamaa kurssia.. 

    Itse asun kampus alueella sillä en halunnut nähdä vaivaa ja hakea asuntoa yksityisesti. Lisäksi Waco ei ole kaupunkina kovin turvallinen ja jos päädyt asumaan kaukana kampusalueen ulkopuolella tarvitset mitä luultavimmin auton. Kampuksella asumisessa on puolensa vaikka se vähän kallista onkin. Olet lähellä koulurakennuksia ja muut vaihtarit asuvat myös lähellä. Ainoa huono puoli oli, että sain tietää yksityiskohtia siitä asunnosta mihin päädyn todella myöhään vasta noin viikko ennen lähtöä.

    Ai niin ja siihen kannattaa varautua että kaikki ei ole täällä ihan halpaa.. vaikka yleinen hintataso Texasissa on halvempi kuin Suomessa, on kaikki kampus alueella melko kallista. Sinun täytyy maksaa paikallinen heath insurance maksu skeä ostaa/vuokrata oppikirjat mitkä ovat suomalaisen mittapuulla törkeän kalliita. But then again no pain no gain... ja maassa maan tavalla jne. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti