tiistai 15. tammikuuta 2013

Alkuhäsellys ja kotiutuminen

Saapumiseni Baylorin yliopistoon oli aika moista häsellystä. Myöhästyin useampaan otteeseen jatkolennoilta ja lopulta myöhästyttyäni lennolta Dallasista Wacoon päätin, että nyt lentäminen saa vähäksi aikaa riittää. Samalta lennolta kanssani myöhästyi Baylorin opettaja ja hän tarjoitui ystävällisesti ottamaan autoonsa minut sekä kaksi muuta epäonnista opiskelijaa, jotka myös olivat myöhästyneet koneesta. Keskellä yötä ajoimme sitten 2h Dallasista Bayloriin. Lopulta n . 3.00am pääsin vihdoin hotellihuoneeseeni nukkumaan matkattuani 28h Helsingistä Wacoon. Rättiväsyneenä nukutti hyvin ja onneksi ei tarvinnut nousta kuin 8.00am aamiaisella, jonka jälkeen minut ja muut hotellissa majoittuneet haettiin rekisteröitymään Baylorin yliopistoon.

Saapumistani suunnitellessa olin hämmästynyt siitä, kuinka joustamattomia Baylorilaiset tuntuivat olevan. Minun tuli saapua tiettynä päivänä ennen tiettyä kellon lyömää Wacoon tai joutuisin varaamaan yön hotellista. Tähän aikaan ei tietenkään lentoja Suomesta tullut joten hotelliyö oli väistämätön.

Aamulla minut ja muut vaihto-oppilaat haettiiin minibussilla hotellilta ja menimme ISSS eli international student services (tai jotain sinne päin) toimistoon rekisteröitymään. Rekisteröityminen hoitui todella kivuttomasti ja asiat neuvottiin riittävän kädestä pitäen. Kaikki olivat todella ystävällisiä ja meidät otettiin hyvin vastaan.
Heti alkuunsa pääsimme kätevästi eroon liioista rahoistamme, koska asuminen ja sairasvakuutukset piti maksaa kertarysäyksellä. No olipahan sekin asia heti hoidettu.

Rekisteröitymisen jälkeen olikin sitten vuorossa oman kämpän löytäminen ja kotiutuminen. Itsellä tämä ei vienyt liiemmin aikaa, koska matkalaukkuni katosi matkalla ja tavaroiden purkamisesta ei tarvinnut huolehtia. Onneks laukku saapui kuitenkin jo samana iltana niin en joutunut elämään pitkään ilman rakkaita vaatteitani!

Asun Arborsin huoneistossa. Huoneistoni koostuu tilavasta olohuoneesta, keittiöstä, kahdesta kylpyhuoneesta ja kahdesta makuuhuoneesta. Samassa huoneistossa meitä asuu 4. Minä ja 3 amerikkalaista tyttöä, joten minulla ei ole omaa makuuhuonetta. Tämä oli tietysti hirveä henkinen kynnys aluksi, mutta loppujen lopuksi ei huonekaveri ole lainkaan hullumpi. Joka tapauksessa olemme niin paljon menossa eri aikoihin ettei toista edes huomaa.
Huoneet ovat todella tilavat ja yleisilmeeltään huoneisto on siisti. Keittiössä lämmin vesihana ei toimi ja muuta sellaista pientä, mutta kyllä tämä asuttava on. Ja wow vaatekomeron kokoa. Melkein yhtä iso kuin normaali makuuhuone. Vessa/kylppäri on myös ihan siisti ja mukavan kokoinen vaikka suihkua ei selvästi ole suunniteltu pitkälle ihmiselle vaan hiusten peseminen vaatii hyviä reisi ja vatsalihaksia.

Ensimmäisinä päivinä meitä kuljetettiin minibusseille muutaman kerran supermarkettiin, mikä olikin välttämätöntä sillä asuntoon ei kuulunut mitään vaan peitot, tyynyt yms. täytyi käydä ostamassa. Amerikassa kaikki pakataan todella pieniin muovikasseihin ja marketista takaisin tullessa niitä oli muutama auton takapenkillä, penkkien alla, takakontissa jne.

Ensimmäinen viikko täällä Baylorissa oli pakattu todella täyteen ohjelmaa. (Kenties koti-ikävän voittamiseksi) Oli illallista, campus-touria, ryhmäytymistä etc. etc. Sekä tietysti koripalloa! Heti ensimmäisenä iltana meidät vietiin katsomaan kun Lady Bearsit (koulun joukkue) päihitti ylivoimaisesti vastustajansa. Matsi sinäänsä oli semi mielenkiintoinen, mutta oheistoiminta sitäkin mielenkiintoisempaa. Peli oli täynnä pelikatkoja ja ne oli ahdettu täyteen ohjelmaa kuten chearleadereitä, katsojia ajamassa kolmipyörillä hampurilaiskuponkien toivossa jne. Ainakin riitti katsottavaa

Ruoka täällä on ollut aika "mielenkiintoista" Kolme ensimmäistä ruokapaikkaa johon meidät vietiin olivat fastfood paikkoja, mutta onneksi sen jälkeen ruoka on ollut vähän terveellisempää. Erilaisia salaatteja ja tex mex juttua.

Ainoa oikea järkytys tänne saapuessa oli sää ! Itsellä tulee mieleen Texasista rutikuivat ja KUUMAT autiomaat. No vettä täällä satoi 2 ensimmäistä päivää solkenaan ja t-paidassa on voinut olla kerran. Tällä hetkellä sää on hyytävä. Ainoa oikea varustus on kolme paitaa, huppari, takki pipo ja lapaset.. Se siitä lämpimästä Texasista :) Kyllähän nuo lupailevat että sää tästä vielä lämpenee mutta sääs nähdä. En uskonut palelevani Texasissa, mutta näin vain kävi.

1 kommentti: