tiistai 15. tammikuuta 2013

Opiskelu ? Mitä se on ?

Nyt ne sitten alkoivat kauhulla odotetut ja paljon pelätyt tunnit. Koko ensimmäisen viikon kampus oli tyhjä, mutta jostain kummasta niitä ihmisiä vain ilmestyi mielettömästi maanantai aamuna jolloin tunnit alkoivat. Kontakti opetusta minullaon 12h viikossa ja se ei kuulosta pahalta. Valitettavasti täällä uskotaan itsenäisen opiskelun ja kotitehtävien ihmeelliseen voimaan joten työtä on paljon enemmän kuin 12h viikossa antaisi ymmärtää. Luennot ovat vain tunnin pituisia ja ne tapahtuvat paljon pienemmissä luentosaleissa kuin Suomessa.

Ensimmäinen matikan luento oli aikamoinen kulttuuri shokki. Eivätkö nämä ihmiset täällä ymmärrä, että ennen luennon alkua kuuluu istua hiljaa paikallaan ja välttää katsekontaktia muihin opiskelijoihin. Ilmeisesti eivät vaan kaikki juttelivat hulluna keskenään ja tutustuivat toisiinsa. Hulluja nämä amerikkalaiset.
Luennolla oli muutenkin vain n. 20.25 opiskelijaa ja luennoitsija yritti vitsailla ! Vaatii totuttelua...Samoin kuin se, että matikan luennolla piti esitellä itsensä. Täällä ei selvästikään tiedetä millaisia matikan luentojen kuuluisi olla..

Education -tunnit olivat aika saman tyylisiä kuin Suomessa. Interaktiivisia ryhmä"istuntoja". Molempien kurssien opettajat olivat huippu mukavia ja hauskoja, joten niillä tunneilla tulee varmasti olemaan hauskaa.. Jos ei muuten niin ainakin sitä voi naureskella Amerikan absurdille koulujärjestelmälle. Yhdellä kursseistani tehdään kouluvierailuja ja wow sitä listaa, mitä EI saa olla päällä. Well it ruled out everything I have here with me so got to do some shopping..

Onneksi ensi viikonloppuna on luvassa visitti Dallasiin ! Niin ihana kun Baylor onkin ollut on silti ihana päästä pakoon kampukselta hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti