tiistai 15. tammikuuta 2013

Kampus ja Waco

Baylorin kampus on valtavan kokoinen ! Tai siltä ainakin aluksi tuntui kun oli aivan pihalla kaikesta ja täysin eksyksissä. Nyt kun täällä on tottunut liikkumaan kulkee kampuksen päästä päähän jalan n. 15min. Kampus koostuu tuhansista rakennuksista (karkeasti liioteltuna I think). Täällä on muutamia ruokaloita, paljon kahviloita, pari kolme kirjastoa sekä kaksi kirjakauppaa. Niin ja tietysti kaksi karhua, jotka asustavat keskellä kampusta ja ovat Baylorin maskottikarhut. Tämä tuli itselle täytenä yllätyksenä, vaikka osa vaihtarikavereista olikin valinnut yliopiston juuri karhujen takia. Ovathan ne suloisia ja niille kuulemma täytyy käydä puhumassa juuri ennen koetta A saamiseksi.
Kampuksen kirjakauppa on kaikkea muuta kuin kirjakauppa. Saahan sieltä toki oppikirjojakin (törkeään hintaan), mutta lähinnä siellä myydään Baylor-paitoja, shortseja, housuja, lippiksiä etc. Kaikkea mitä innostunut vaihto-oppilas voi suinkin haluta itselleen. Hinnat Texasissa ovat aika kohtuulliset verrattuna Suomeen vain oppikirjat (niin ja asuminen) ovat järjettömän kalliit ja ne on täällä pakko ostaa tai vuokrata. Kirjastosta oppikirjoja ei saa.
Ai niin ja kampukselta löytyy myös Student Life Center, jossa on mm. oppilaiden vapaassa käytössä kiipeilysienä (valitettavasti rempassa) uima-allas, kuntosali, squash kenttiä etc. etc.

Lähin ruokakauppa kampukselta on n. 15min kävelymatkan päässä. Waco ei ole kovin turvallinen kaupunki ja täällä ei suositella kävelyä oikein mihinkään. Varsinkaan yksin tai illalla. Itsellä tämä oli pieni järkytys sillä jotenkin sitä ei Jyväskylässä ole tottunut siihen, että tarvitsee pyytää itselle escourt jos haluaa käväistä kaupassa. Paikalliset ottavat escourt tehtävät vakavasti ja nainen kävelee kuulemma aina ryhmän keskellä, ettei ryöstäjä pääse ensimmäisenä käsiksi häneen. Ei oikein houkuta lähteä yksin seikkailemaan Wacon keskustaan, vaikka se onkin vain n. 15min kävelymatkan päässä. Kampusalue tietysti on turvallinen ja täällä voi liikkua vapaasti mutta mutta. Paikallisilla melkein kaikilla on auto ja pienetkin matkat tehdään autolla. Osittain siksi, että se on turvallisempaa ja osittain siksi, että se nyt vain tuntuu olevan Texasilainen tapa. Ja huh autot ovat iiisoja täällä. Ei ihme jos parkkeeraus tuottaa ongelmia.

Kaikki ihmiset täällä ovat super ystävällisiä ja valmiita auttamaan. Meistä vaihtareista pidetään hyvää huolta ja paikalliset tulevat innoissaan puhumaan kun kuulevat, että olet ulkomailta. Täällä todella osataan tehdä toinen tervetulleeksi.
Vaihtariporukka on todella huippu joten eiköhän tästä tule hyvä Bear Year :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti