tiistai 23. huhtikuuta 2013

Loppu häämöttää

Pian on tämäkin lukukausi ohi ja taas pitäisi alkaa miettiä miten saa kaiken tavaran mahtumaan pikkuriikkiseen matkalaukkuun ilman että se ylittää painorajoituksia.

Lukukauden lopun kruunaa vielä loppukokeet mutta jahka niistä on selvitty on edessä muutaman viikon loma ja sitten kotiinpaluu.

Lukukauden loppu on mennyt hujaukselle sillä on pitänyt kirjoittaa jos jonkinmoista esseetä ja kokeitakin on ollut. Kerkiihän sitä onneksi tunnollinen vaihtariopiskelija välilä myös nauttia auringon lämmöstäkin kun se nyt vain paistaisi.

Texas on monessa suhteessa vastannut odotuksia mutta sää on kyllä ollut pettymys. Suomesta lähdettiin aurinkolasit kasvoilla valmistautuneena jatkuvaan auringonpaahteeseen ja miellyttävään +30 asteen lämpötilaan. Kerrankin ei tarvitse puoleen vuoteen palella -julisti janni mielessään lentokoneessa. No, väärässähän sitä oltiin... Texasin sää on pahuksen vaihteleva ja vaikka välillä on niitä unelmapäiviä jolloin aurinko paistaa ja ulkona tarkenee shortseissa ovat ne päivät kuitenkin vähemmistöä, se on enemmän poikkeus kun sääntö että ainakin yksi kolmesta (tuuli, kylmä lämpötila, tai pilvet) ovat pilaamassa urhean auringonottajan elämän.

Kansainvälinen osasto yliopistolla järjesti vaihtareilla ja kansainvälisilleopiskelijoille läksiäis Texas Ranch partyn joka sisälsi hampurilaisia (of course) countrymusiikkia ja -tanssia sekä tietysti traktorikierroksen tilalla. Tanssi ja hampurilaiset menettelivät mutta ranchin eläimet veivät kyllä sydämen mennessään. Viikon vanha orivarsa oli hurmaava ja liki ylivoimaiseksi osoittautui päivän vanhojen tipujen jättäminen rauhaan. (ikinä ei pitäisi lähteä minnekään ilman takkia jossa on hyvät TASKUT)
Iso kiitos kuuluu kyllä paikalliselle kansainväliselle osastolle siitä, miten ystävällisesti ja vieraanvaraisesti he ovat ottaneet vaihtarit vastaan. Informaatiota on myös saanut hyvin ja kaikin puolin yliopisto on huolehtinut vaihtareistaan hyvin.


Viime viikolla oli Diadelosa (day of the bear) paikallinen yliopiston juhlapäivä, jolloin kaikilla on vapaata ja meno sen mukaista. Vähän juhlatunnelmaa tosin häiritsi hyytävä sää sekä edellisenä päivänä tapahtunut räjähdysonnettomuus naapurikaupungissa Westissä.

Westin onnettomuuden uhreja Baylor muisti puolitangossa olevin lipuin, erilaisin keräyksin yms. Oppilaille tapahtumasta tiedotettiin sähköpostitse. Tapahtuman johdosta tullaan pitämään vielä muistotilaisuus johon itse presidentti Barak Obama on aikonut saapua.

2 kommenttia:

  1. Eiikä mä en kestä että siellä on ollu huono sää! Saat kyllä täydet sympatiat toiselta samanlaiselta vilukissalta.. Mutta jospa se aurinko vaan oottaa että sun loma alkaa ja alkaa sit paistaa täydellä teholla ;) Nauti viimesistä vaihtoviikoista! toivotteleepi uskollinen B&J -toverisi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä maija onneks nyt on säät parantunu ja rusketusrajaakin alkaa jo vähän olla :D viimeisistä viikoista nautitaan kyllä täysillä vaikka kotiinkin on ikävä ! Ei malta odottaa että päästään vaihtamaan juorut B&J:n äärellä !!!

    VastaaPoista